Lifting i Qafës

Lifting i Qafës

Ngritja e qafës është një procedurë kirurgjikale e kryer në zonën e qafës nga cepi i nofullës deri tek molla e Adamit për të përmirësuar dhe mprehur konturin e vijës së nofullës. Për shkak të plakjes krijohet rënie e lëkurës dhe kjo ndonjëherë shoqërohet me një rritje të shtresës së yndyrës (mjekër të dyfishtë) dhe një humbje të tonit të muskujve që e mbështesin atë. Ndërhyrja realizon shtrëngimin e lëkurës dhe muskujve themelorë për të ngritur qafën. Edhe pa bërë ndonjë ndryshim tjetër në fytyrë, përmirësimi i një qafe të trashë ose të rrudhur mund të përmirësojë në mënyrë dramatike pamjen e një personi, duke ndihmuar një pacient të duket disa vite më i ri. Kjo krijon një pamje më të butë dhe më të rafinuar.

Megjithatë konturimi i qafës mund të kryhet si një procedurë e vetme, ose të kombinohet me procedura të tjera të kirurgjisë kozmetike të fytyrës për përmirësime më gjithëpërfshirëse.

Një procedurë e ngritjes përfshin hapat e mëposhtëm:

Hapi 1 - Anestezia

Medikamentet administrohen në favor të rehatisë suaj gjatë procedurës kirurgjikale. Zgjedhjet përfshijnë qetësuesit dhe anestezinë e përgjithshme. Doktori do të rekomandojë zgjedhjen më të mirë për ju.

Hapi 2 - Prerja

Në varësi të shkallës së ndryshimit që dëshironi të shihni, zgjedhjet e kësaj procedure përfshijnë një prerje tradicionale ose të kufizuar.

Një prerje tradicionale shpesh fillon në vijën e flokëve. Një prerje e veçantë nën mjekër është shpesh e nevojshme për liposuctionin e kësaj zone dhe për ripariminin e muskujve. 

Një prerje e kufizuar mund të përfshijë prerjen vetëm rreth veshit. Në këtë rast edhe rezultatet mund të jenë më të kufizuara.

Hapi 3 - Mbyllja e prerjeve

Linjat e prerjeve janë të mbyllura me sutura. Qepjet mund të kenë nevojë të hiqen pas disa ditësh. Pasi shërimit linjat e prerjeve zakonisht fshihen mirë brenda vijës së flokëve dhe në konturet natyrore të veshit.

Hapi 4 - Rezultatet

Përmirësimet e dukshme duken si ënjtje dhe nxirje të zbehta. Rezultati përfundimtar jo vetëm që duhet të krijojë një pamje më rinore, por gjithashtu t'ju ndihmojë të ndiheni më të sigurt për veten tuaj.

Duhet dy ditë qëndrimi në klinikë dhe katër ditë rikuperimi total.