Mastopeksi

Mastopeksi

Një ngritje e gjoksit, e njohur edhe si mastopexy është një procedurë kirurgjikale e kryer për të ndryshuar formën e tyre. Gjatë ngritjes, lëkura e tepërt hiqet dhe indet e gjoksit riformohen. 

Ndërsa plakeni, gjoksi e humbet elasticitetin dhe qëndrueshmërinë.

 Ka shumë shkaqe për këto lloj ndryshimesh duke përfshirë:

 • Shtatzënia. 
 • Luhatjet e peshës. Ndryshimet në peshën tuaj mund të bëjnë që lëkura e gjirit të humbasë elasticitetin.
 • Graviteti. Me kalimin e kohës, graviteti bën që ligamentet në gjinj të zgjaten dhe të lodhen.

Për këto arsye procedura e ngritjes së gjoksit është mjaft efektive.

 

Si të përgatiteni?

Fillimisht, duhet të flisni me doktorin. Gjatë vizitës tuaj të parë, ju duhet të:

 • Rishikoni historinë tuaj mjekësore. 
 • Bëni një provim fizik.
 • Diskutoni pritshmëritë tuaja. 

Gjithashtu ju duhet të:

 • Programoni një mamografi. 
 • Ndaloni pirjen e duhanit. 
 • Shmangni ilaçet e caktuara që mund të mos rekomandohen.
 • Ruani një peshë të shëndetshme. 

Pas procedurës

 • Mund të ndjeni dhembje rreth zonës së prerjes. 
 • Ditët e para mund të merrni ilaçe siç rekomandohet nga mjeku juaj.
 • Flini me kujdes për të shmangur presionin në zonën e ndërhyrjes.
 • Bisedoni me mjekun tuaj kur do hiqen qepjet.
 • Mos qëndroni të ekspozuar ndaj diellit.

Rezultatet

Do të vini re një ndryshim të menjëhershëm në pamjen e gjoksit megjithëse forma e tyre vazhdon të ndryshojë gjatë disa muajve të ardhshëm.