Tummy Tuck

Tummy Tuck

Një bark i sheshtë dhe i tonifikuar mirë është diçka për të cilën shumë prej nesh përpiqen përmes stërvitjes dhe kontrollit të peshës. Ndonjëherë këto metoda nuk mund të arrijnë qëllimet tona. Edhe individët me peshë dhe proporcion normal të trupit mund të kenë një bark të lirshëm dhe të varur. Kirurgjia në bark e njohur edhe si abdominoplastikë heq yndyrën dhe lëkurën e tepërt dhe në shumicën e rasteve rikthen muskujt e dobësuar ose të ndarë duke krijuar një profil abdominal që është më i fortë. Një ndërhyrje estetike ndihmon gjithashtu edhe në lëkurën e tepërt poshtë barkut. Kjo procedurë mund të bëhet edhe në kombimin me procedura të tjera kozmetike.

Ekzistojnë një numër arsyesh pse mund të keni yndyrë të tepërt apo elasticitet të dobët në lëkurë. Kjo përfshin:

 • Ndryshime në peshë
 • Shtatzënia
 • Kirurgji abdominale
 • Plakja
 • Lloji i trupit 

Kujdes tregohet në rastet kur:

 • Planifikoni të humbni një sasi të konsiderueshme të peshës.
 • Mund të konsideroni shtatzëninë në të ardhmen.
 • Keni një gjendje të rëndë kronike, siç është sëmundja e zemrës ose diabeti
 • Jeni duhanpirës.

Përpara procedurës duhet të:

 • Ndaloni pirjen e duhanit. Pirja e duhanit zvogëlon rrjedhjen e gjakut në lëkurë dhe mund të ngadalësojë procesin e shërimit. Përveç kësaj, pirja e duhanit rrit rrezikun e dëmtimit të indeve. Nëse pini duhan, mjeku juaj do t'ju rekomandojë që të ndërpreni pirjen e duhanit para operacionit dhe gjatë shërimit.
 • Shmangni ilaçet e caktuara. 
 • Ruani një peshë të qëndrueshme
 • Merrni ilaçe për të parandaluar komplikimet. 

Në disa raste, mund t'ju jepet një ilaç për lehtësimin e dhimbjes.

Para procedurës

Ekzistojnë një numër i procedurave të ndryshme në varësi të masës së ndryshimit që dëshironi të shihni. 

Gjatë procedurës mund t'ju jepet një antibiotik për të parandaluar infeksionin.

Procedura zakonisht zgjat rreth dy deri në tre orë.

Pas procedurës

Duhen dy ditë qëndrimi në klinikë dhe shtatë ditë për rikuperimin total.

 • Nëse ndjeni dhimbje të moderuar, kjo do të kontrollohet nga ilaçet për dhimbje. Është normale të keni ënjtje në zonën kirurgjikale.
 • Në gjashtë javët e para pas procedurës do të duhet të jeni të kujdesshëm kur lëvizni. Gjithashtu do të duhet të shmangni pozicionet që tendosin vijën e prerjes të tilla si përkulja e belit, për të parandaluar rihapjen e plagës.
 • Do të duhet të planifikoni vizita të rregullta. Pyesni doktorin sa shpesh duhet të realizoni kontrolle.

Rezultatet

Procedura e Tummy Tuck krijon një pamje më të tonifikuar dhe më të hollë të barkut duke hequr lëkurën dhe yndyrën e tepërt dhe duke e forcuar atë.  Rezultatet zakonisht zgjasin nëse mbani një peshë të qëndrueshme.