Zvogëlimi i Gjoksit

Zvogëlimi i Gjoksit

Kirurgjia për reduktimin e gjoksit është një procedurë që përdoret për të hequr dhjamin e tepërt, indin dhe lëkurën nga gjoksi. Nëse ato kanë një madhësi me të cilën nuk jeni të kënaqur, mund të zgjidhni ndërhyrjen për t’u lehtësuar ose për të arritur një madhësi të gjoksit në përpjestim me trupin tuaj.

Kirurgjia për uljen e gjoksit gjithashtu mund të ndihmojë në përmirësimin e vetë-besimit tuaj dhe aftësisë suaj për të marrë pjesë në aktivitete fizike.

Sigurohuni të konsultoheni me një kirurg plastik të çertifikuar. Është e rëndësishme të kuptoni se çfarë realizon ndërhyrja, përfshirë rreziqet dhe komplikimet e mundshme.

Pse të bëni reduktim të gjoksit?

Nëse keni shqetësime të tilla si:

 • Dhimbje kronike në shpinë, qafë dhe shpatull.
 • Skuqje kronike ose acarim të lëkurës nën gjoks.
 • Dhimbje nervore.
 • Aktivitet i kufizuar.
 • Vetëbesim i ulët.
 • Vështirësi në zgjedhjen e veshjeve.

Kirurgjia për zvogëlimin e gjoksit në përgjithësi nuk rekomandohet nëse:

 • Pini duhan rregullisht
 • Keni kushte shëndetësore të tilla si diabeti ose problemet me zemrën etj

Rekomandohet shtyrja e kësaj ndërhyrjeje nëse keni plane në të ardhmen, të tilla si:

 • Lindja. Nëse nuk keni krijuar një familje ose familja juaj nuk është ende e plotë, mund të prisni derisa shtatzënia të mos jetë çështje ndikuese. Ushqyerja me gji mund të jetë sfiduese pas operacionit, megjithëse teknika të caktuara kirurgjikale mund të ndihmojnë në ruajtjen e aftësisë tuaj për të ushqyer me gji.
 • Humbje peshe. Nëse jeni të interesuar të humbni peshë duke ndryshuar dietën tuaj dhe duke filluar një program stërvitjeje, mund të prisni të vendosni nëse reduktimi është zgjidhja e duhur për ju. Humbja e peshës shpesh mund të rezultojë në ndryshime në madhësinë e gjoksit.

Si të përgatiteni?

Kirurgu plastik do të:

 • Vlerësojë historinë tuaj mjekësore dhe shëndetin e përgjithshëm.
 • Diskutojë pritshmëritë tuaja për madhësinë dhe pamjen e gjoksit pas operacionit.
 • Sigurojë një përshkrim të hollësishëm të procedurës.
 • Shqyrtojë dhe masë gjoksin tuaj.
 • Bëjë fotografi për të dhënat tuaja mjekësore.

Shpjegojë llojin e anestezisë së përdorur gjatë operacionit.

Para operacionit mund t'ju kërkohet gjithashtu të:

 • Përfundoni teste të ndryshme laboratorike.
 • Merrni një mamografi fillestare.
 • Ndaloni pirjen e duhanit për një periudhë të caktuar kohe para dhe pas operacionit.
 • Shmangni marrjen e aspirinës, ilaçeve anti-inflamatore dhe atyre bimore, për të kontrolluar gjakderdhjen gjatë operacionit.

Kirurgjia për zvogëlimin e gjoksit zakonisht bëhet nën anestezi të përgjithshme.

Pas procedurës

Pas procedurës, duhet të qëndroni dy ditë në klinikë dhe shërimi i përgjithshëm është pas pesë ditësh.

Menjëherë pas operacionit:

 • Gjoksi juaj do të mbulohet me një garzë ose fashë.
 • Mund të merrni ilaçe për dhimbje dhe antibiotikë, për të zvogëluar rrezikun e infektimit.

Për ditët ose javën e parë pas operacionit:

 • Mund ta ndjeni gjoksin të butë dhe të ndjeshëm.
 • Do të duhet të kufizoni aktivitetin fizik për dy deri në katër javë, ndërsa shëroheni.

Dhimbja zakonisht zbehet me kalimin e kohës. Do t'ju duhet një vizitë vijuese me kirurgun tuaj për të hequr qepjet.

Rezultatet

Kirurgjia e suksesshme mund të lehtësojë dhimbjen në pjesën e sipërme të shpinës, qafës dhe shpatullave. Kjo gjithashtu mund të rrisë aftësinë tuaj për të marrë pjesë në aktivitete fizike dhe për të promovuar një vetë-imazh më pozitiv. Rezultati përfundimtar është përgjithësisht i përhershëm megjithëse forma dhe madhësia e gjirit mund të ndryshojnë për shkak të faktorëve të tillë si plakja dhe shtimi ose humbja e peshës.

Kirurgjia për reduktimin e gjoksit është një procedurë që përdoret për të hequr dhjamin e tepërt, indin dhe lëkurën nga gjoksi. Nëse ato kanë një madhësi me të cilën nuk jeni të kënaqur, mund të zgjidhni ndërhyrjen për t’u lehtësuar ose për të arritur një madhësi të gjoksit në përpjestim me trupin tuaj.

Kirurgjia për uljen e gjoksi gjithashtu mund të ndihmojë në përmirësimin e vetë-besimit tuaj dhe aftësisë suaj për të marrë pjesë në aktivitete fizike.

Sigurohuni të konsultoheni me një kirurg plastik të çertifikuar. Është e rëndësishme të kuptoni se çfarë realizon ndërhyrja, përfshirë rreziqet dhe komplikimet e mundshme.

Pse të bëni reduktim të gjoksit?

Nëse keni shqetësime të tilla si:

 • Dhimbje kronike në shpinë, qafë dhe shpatull.
 • Skuqje kronike ose acarim të lëkurës nën gjoks.
 • Dhimbje nervore.
 • Aktivitet i kufizuar.
 • Vetëbesim i ulët.
 • Vështirësi në zgjedhjen e veshjeve.

Kirurgjia për zvogëlimin e gjoksit në përgjithësi nuk rekomandohet nëse:

 • Pini duhan rregullisht
 • Keni kushte shëndetësore të tilla si diabeti ose problemet me zemrën etj

Rekomandohet shtyrja e kësaj ndërhyrjeje nëse keni plane në të ardhmen, të tilla si:

 • Lindja. Nëse nuk keni krijuar një familje ose familja juaj nuk është ende e plotë, mund të prisni derisa shtatzënia të mos jetë çështje ndikuese. Ushqyerja me gji mund të jetë sfiduese pas operacionit, megjithëse teknika të caktuara kirurgjikale mund të ndihmojnë në ruajtjen e aftësisë tuaj për të ushqyer me gji.
 • Humbje peshe. Nëse jeni të interesuar të humbni peshë duke ndryshuar dietën tuaj dhe duke filluar një program stërvitjeje, mund të prisni të vendosni nëse reduktimi është zgjidhja e duhur për ju. Humbja e peshës shpesh mund të rezultojë në ndryshime në madhësinë e gjoksit.

Si të përgatiteni?

Kirurgu plastik do të:

 • Vlerësojë historinë tuaj mjekësore dhe shëndetin e përgjithshëm.
 • Diskutojë pritshmëritë tuaja për madhësinë dhe pamjen e gjoksit pas operacionit.
 • Sigurojë një përshkrim të hollësishëm të procedurës.
 • Shqyrtojë dhe masë gjoksin tuaj.
 • Bëjë fotografi për të dhënat tuaja mjekësore.
 • Shpjegojë llojin e anestezisë së përdorur gjatë operacionit.

Para operacionit mund t'ju kërkohet gjithashtu të:

 • Përfundoni teste të ndryshme laboratorike.
 • Merrni një mamografi fillestare.
 • Ndaloni pirjen e duhanit për një periudhë të caktuar kohe para dhe pas operacionit.
 • Shmangni marrjen e aspirinës, ilaçeve anti-inflamatore dhe atyre bimore, për të kontrolluar gjakderdhjen gjatë operacionit.

Kirurgjia për zvogëlimin e gjoksit zakonisht bëhet nën anestezi të përgjithshme.

Pas procedurës

Pas procedurës, duhet të qëndroni dy ditë në klinikë dhe shërimi i përgjithshëm është pas pesë ditësh.

Menjëherë pas operacionit:

 • Gjoksi juaj do të mbulohet me një garzë ose fashë.
 • Mund të merrni ilaçe për dhimbje dhe antibiotikë, për të zvogëluar rrezikun e infektimit.

Për ditët ose javën e parë pas operacionit:

 • Mund ta ndjeni gjoksin të butë dhe të ndjeshëm.
 • Do të duhet të kufizoni aktivitetin fizik për dy deri në katër javë, ndërsa shëroheni.

Dhimbja zakonisht zbehet me kalimin e kohës. Do t'ju duhet një vizitë vijuese me kirurgun tuaj për të hequr qepjet.

Rezultatet

Kirurgjia e suksesshme mund të lehtësojë dhimbjen në pjesën e sipërme të shpinës, qafës dhe shpatullave. Kjo gjithashtu mund të rrisë aftësinë tuaj për të marrë pjesë në aktivitete fizike dhe për të promovuar një vetë-imazh më pozitiv. Rezultati përfundimtar është përgjithësisht i përhershëm megjithëse forma dhe madhësia e gjirit mund të ndryshojnë për shkak të faktorëve të tillë si plakja dhe shtimi ose humbja e peshës.